Inbjudan Mörksuggejakten TRAILRUN 21 km 2017.

morksuggejakten.se

Lördagen den 8 juli 2017 genomförs premiärupplagan av Mörksuggejakten TRAILRUN. Vi hälsar alla deltagare varmt välkomna till Rättvik och Rättviksskogarna för en fantastisk utmaning på en av landets vackraste banor.

Mörksuggejakten TRAILRUN är en utmaning för såväl motionärer som elitlöpare, alla är välkomna att mäta sina krafter med Rättviksterrängen, med de karaktäristiska tallhedarna och magiska bäckraviner. Bansträckningen är en rundbana med utgångspunkt vid IK Jarls friluftsområde och sträcker sig ca 21 km i de böljande dalaskogarna. Banan kommer uteslutande gå på stigar och mindre körvägar och passera platser som Springkällan och Kungshol som utgör klassiska riktmärken i Rättviksskogarna.

Loppet kommer att springas i två klasser, herr och dam med hederspriser till de 3 första i varje klass.

I samråd med markägare har vi valt att värna om vår vackra Rättviksnatur, därför kommer vi inte att ha muggar på våra kontroller ute i skogen, däremot kommer det finnas möjlighet att fylla på vätskebälten/camelbacks med vatten och sportdryck på 3 ställen efter banan.

I samband med start och målområde kommer det att finnas servering, omklädningsrum med dusch, och sjukvård.Publicerat den 31 mars 2017.