Namn : Andreas Hansson
Ålder : 34 ” snart ”
Jobbar : Edgyr AB / Koppjärk
Bor : Nyheden med Nora och hunden Siri
Favoritmat : Pizza
Älskar : Min familj , skogen, kaffe och värme .
Hatar : Minusgrader , papperspåsar som går sönder och chèvreost.

⁃ Vi ser dig inte så ofta här längre , jobbar du kvar på Koppjärk?

⁃ Yes, jag har sedan i Augusti jobbat dagtid på Edgyr som murare . Jag har kvar min tjänst på Koppjärk och jobbar här 6 timmar i veckan .

⁃ Det går forfarande att anlita dig som PT då?

⁃ Självklart

– Hur har pandemin påverkat dig tycker du?

– Man skäms nästan för att säga det men personligen så har den inte påverkat mig alls . Min träning gör jag mestadels utomhus så jag har bara gjort som vanligt .

– hur tycker du att Koppjärk har hanterat året som gått?

⁃ Koppjärk har tillsammans med sina medlemmar gjort ett grymt jobb. Alla hjälps åt för att vi ska kunna bedriva verksamheten , medlemmarna håller avstånd och spritar och personalen har varit riktigt kreativa och tillsammans så funkar det bra. Dom nya lokalerna är betydligt bättre anpassade för att skapa distans .

– Ja vad tycker du egentligen om ” Nya ” Koppjärk ?

⁃ Helt ärligt så var jag ganska skeptisk innan flytten . Det kändes som att det skulle bli för mycket ” rehab ” över det hela och för lite gym men jag hade fel . Jag tycker att det blev skitbra och det var ett välbehövligt och lyckat lyft för både mig själv och Koppjärk . Jag har de sista åren satsat mest på löpning och cykling men jag fick en riktig nytändning på att träna inne och att hålla i träning .

– Hur ser du på framtiden för Koppjärk ?

– Koppjärk är Rättviks bästa gym idag och för att fortsätta vara det så måste man också fortsätta utvecklas . Allt är nytt just nu men det kommer det inte vara om 3 år . Att successivt fylla på med mer utrustning , utbilda personal och att sträva framåt tror jag är vägen att gå om man fortsättningsvis också vill vara bäst .

⁃ Om man skulle anlita dig som tränare , vad anser du är dina styrkor för att få dina kunder att lyckas med sina mål ? Och hur gör du för att motivera dig själv ?

⁃ Jag tror att min största styrka är att jag är fruktansvärt noggrann. Jag gör allt från grunden och tar inga genvägar vilket i slutändan brukar bli bäst . Det kan vara tråkigt att komma igång men när man gjort jobbet så har man dels blivit bättre , oavsett mål , men man har också skapat nya och oftast bättre rutiner . Jag tränar mellan 9 och 16 timmar i veckan beroende på säsong och det är en rutin , mitt intresse och en stor del av livet . Sen tror jag att många tar träningen på för stort allvar , njut istället för att jaga tider eller kilon , då kommer resultaten av sig självt .

– Tre träningstips från coachen vore väl ett bra avslut ?

– Nr 1 är att varje gång du tränar så utgå från hur formen är vid just det tillfället . Då undviker man skador och träningen kan vara rolig även på en dålig dag .

Nr 2 är att träna på det man är dålig på . Vi blir för bekväma och gör ofta det vi känner oss trygga med . Men att träna på det vi redan kan känns ganska onödigt tycker jag .

Nr 3 . Ta varken träningen eller dig själv på för stor allvar om du inte är elitidrottare och din inkomst baseras på prestation i en resultatlista , njut av träningen , ät bra mat och sov så många timmar du kan varje natt så löser sig resten av sig självt .

Tack för mig allihop och ha en fin helg / AndreasPublicerat den 12 februari 2021.